Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Pide

Tavuklu Pide
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavulu-pide.jpg

Tavuklu Pide Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından biraz fazla ılık su
Tavuk iç harç materyalleri
  • 400 gr kemiksiz tavuk but eti
  • 2 adet kapya biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tutam kara biber
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Tavuklu Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kabımıza unumuzu koyup kuru mayamızı ekliyoruz.
  2. Şekerimizi tuzumuzu ekleyip ılık suyumuzla yoğurup kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru dilediğiniz üzere yuvarlayıp bir yerde dinlendiriyoruz 15 -20 dk.
  4. İç materyallerimizin hepsini minik minik doğruyoruz.
  5. Hepsini iç içe koyup baharatlarını da iç harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
  6. Dinlenen hamurunuzu dilediğiniz üzere şekillendirip evvelce 250- 300 derece fırına atıyoruz dikkat edin çabuk oluyor çıkarır çıkarmaz zeytin yağı ile kenarlarını fırça yardımıyla yağlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt