
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- Yarım küp şeker
- 4 su bardağı tavuk suyu
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra yıkayıp suyu iyice süzülen bulgurumuzu ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
- 3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
- Tavuk etlerimizi ve nohutlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte bulgur yumuşayana suyunu çekene kadar 15 dk kadar pişiriyoruz. (bulgurun irilik ve kalitesine göre pişmesi farklılık gösterebilir damak tadınıza göresüresini ayarlayabilirsiniz).
- Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış tencerenin dibinin gözükmesi gerekir.
- Ardından bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz. Tane tane miss gibi pilavımız servise hazır. ????????.
- Bulgur pilavını birde böyle denemenizi tavsiye ederim????.