Tavuklu Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram kadar küp doğranmış tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
- Kırmızı toz biber
- Üstünü geçecek kadar sıcak su
Tavuklu Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları suyu çekene kadar pişirip soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. (Ben klasik düdüklü tencere kullanıyorum.)
- Üzerine salçayı ekleyip 1/2 dk daha kavuruyoruz.
- 10 dk sonra nohutları ekleyip sıcak suyu nohutların üzerini 2 parmak geçecek kadar ekliyoruz.
- Nohutlar haşlanmış olduğu için fazla pişirmiyoruz.Eski düdüklü olduğu için düdüğü örttükten sonra 10 dk kâfi oluyor.
3 kişilik bir aileye kâfi geliyor ben nohutları evvelce haşlayıp buzluğa koyuyorum
tavuk göğsü( arttırıp azaltabilirsiniz ben daha evvelden küp biçiminde doğrayıp buzluğa atmıştım)
Tavuklu Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.