Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek

Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek
0
78

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tavuklu-mantarli-ucgen-borek.jpg

Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 7 adet yufka
  • 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 500 gram mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri kapya biber
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzerine;
  • 1 adet yumurta sarısı

Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye sıvı yağ koyup tavukları ekleyin.
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  4. Daha sonra küçük küçük doğranmış biberleri ek edin.
  5. Son olarak minik doğranmış mantarları ekleyip karıştırın.
  6. Ocağın altını kısmayın mantarlar suyunu bırakmasın.
  7. Baharatları ve tuzu ek edin suyu bitene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  8. Yufkanın bir adedini tezgaha serin,4 parmak genişliğinde şeritler kesin.
  9. Soğuyan harçtan koyup, şeritten başlayarak üçgen olacak formda katlayın.
  10. Birleşme yeri aşağıda olacak halde tepsiye dizin.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Afiyet şifa olsun ????????.
Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt