iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Mantarlı Kremalı Krep Tarifi İçin Malzemeler Harcı için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 tavuk butundan juliyen tavuk eti (derisi alınmış)
*200 gr mantar
*1 adet soğan
*1, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı *un
*1 paket krema
*Tuz
*Karabiber
*Rendelenmiş kaşar
Krep için;
*2 çay bardağı su
*1 su bardağı süt
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
Tavuklu Mantarlı Kremalı Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları sıvı yağda soteliyoruz 78 dk, sonra doğranmış soğanları ekleyelim Soğanlar pişene kadar sotelemeye devam edelim Başka bir tavada mantarları az yağ ile soteleyerek pişirelim Mantarlar piştiğinde tavuklu sotemize mantarları ekleyelim, bir süre daha birlikte soteledikten sonra unumuzu ekliyoruz 23 dakika daha soteleyip sütü ve kremayı ekliyoruz Çok koyu bir kıvam olur ise süt ekleyebilirsiniz En son tuz ve karabiber ekleyip 10 dk daha soteleyip ocağı kapatıyoruz
Krep için:
Tüm malzemeleri çırpıcı yardımı ile karıştırıp hafif sıvı kıvamlı bir krep hamuru elde ediyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada krepleri 1 er kepçelik hamurlar halinde kızartıyoruz
Krepler ve iç harcımız hazır Her krebin içine hazırladığımız iç harçtan ve birazda kaşar rendesi koyup koyup ikiye katlıyoruz Tepsiye yağlı kağıt üzerine hazırladığımız krepleri diziyoruz Üzerlerine biraz daha kaşar rendesi koyarak 180 derece fırında 1015 dk daha kaşarları eriyene ve üzeri kızarana kadar tutuyoruz afiyet olsun
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 tavuk butundan juliyen tavuk eti (derisi alınmış)
*200 gr mantar
*1 adet soğan
*1, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı *un
*1 paket krema
*Tuz
*Karabiber
*Rendelenmiş kaşar
Krep için;
*2 çay bardağı su
*1 su bardağı süt
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
Tavuklu Mantarlı Kremalı Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları sıvı yağda soteliyoruz 78 dk, sonra doğranmış soğanları ekleyelim Soğanlar pişene kadar sotelemeye devam edelim Başka bir tavada mantarları az yağ ile soteleyerek pişirelim Mantarlar piştiğinde tavuklu sotemize mantarları ekleyelim, bir süre daha birlikte soteledikten sonra unumuzu ekliyoruz 23 dakika daha soteleyip sütü ve kremayı ekliyoruz Çok koyu bir kıvam olur ise süt ekleyebilirsiniz En son tuz ve karabiber ekleyip 10 dk daha soteleyip ocağı kapatıyoruz
Krep için:
Tüm malzemeleri çırpıcı yardımı ile karıştırıp hafif sıvı kıvamlı bir krep hamuru elde ediyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada krepleri 1 er kepçelik hamurlar halinde kızartıyoruz
Krepler ve iç harcımız hazır Her krebin içine hazırladığımız iç harçtan ve birazda kaşar rendesi koyup koyup ikiye katlıyoruz Tepsiye yağlı kağıt üzerine hazırladığımız krepleri diziyoruz Üzerlerine biraz daha kaşar rendesi koyarak 180 derece fırında 1015 dk daha kaşarları eriyene ve üzeri kızarana kadar tutuyoruz afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.