Tavuklu Mantarlı Ispanaklı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket no.13 barilla makarna
- 1 paket mantar (400-500 gr)
- 1 demet ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1,5 paket krema
- 1 paket tavuk göğsü (500 gr)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tavuk marine için (isteğe bağlı)
- Kırmızı toz biber
- Bal
- Kekik
- Zeytinyağı
- Tuz
Tavuklu Mantarlı Ispanaklı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuğumuzu marine ediyoruz.
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı bal,1 çay kaşığı toz biber, 1 yemek kaşığı kekik, damak tadına nazaran tuz ile tavuğu karıştırıp dolaba kaldırıyoruz.
- Bir tencerede makarnayı haşlıyoruz 7-8 dk kâfi.
- Öteki bir tencerede tereyağ eritiyoruz ve soyup doğradığımız mantarları tencereye alıyoruz.
- Mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Onlar suyunu çektiğinde yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekliyoruz, onlarda suyunu çekince sarımsakları ekliyoruz.
- Daha sonra haşlanan makarnaları bu tencereye alıp kremayı ekliyoruz.
- Kremayla bir arada damak tadına nazaran tuz ve karabiberi ekliyoruz.
- Makarna kremayı çekene kadar 5 dk daha ocakta tutup tencerenin altını kapatıyoruz.
- Tavuk için;Marine ettiğimiz tavuğu bir tavada tereyağla pişiriyoruz.
- İki tarafı da düzgünce pişince tavadan alıp tavuğu julyen kesip makarnamızın üstüne koyuyoruz.
Tavuklu Mantarlı Ispanaklı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.