
Tavuklu Mantarlı Erişteli Mükemmel Meze Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) paket filiz yumurtalı erişte yahut elde kesilmiş erişte
- 1 paket mantar
- 1 adet küçük kapya biber
- 1 küçük kuru soğan
- Tuz
- Bir fiske pul biber ve karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Birkaç kol maydanoz
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Tavuklu Mantarlı Erişteli Harika Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel erişteli haslamak için tencereye 1 litre kadar su koyalım .
- Kaynayınca içine bir çay kaşığı tuz ve birazcık sıvı yağ dökelim.
- Erişteleri haşlayalım ve süzdürelim bir kenarda soğusun.
- Tavuk etini julyen doğrayıp tavaya alalım sıvı yağını ekleyip karıştırarak soteliyelim.
- Etin rengi hafif kızarmaya başlayınca mantarları doğrayıp ekleyelim.
- Üzerine kırmızı biber ve soğanları ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Tuzunu, baharatları ekleyelim zerzevat ve etin piştiğini anlayınca ocaktan alalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim sonra erişte ile birlikte harmanlayalım.
- Yoğurda sarımsağı rendeleyelim.
- Mayonezi ekleyerek karıştırıp tavuklu erişteli müzenin üzerine dökelim .
- Servis tabağına alalım.
- Üzerine tereyağını toz biber ve nane ile kavuralım üzerine dökelim.
- Tavuklu mantarlı harika mezemiz servise hazırdır afiyet olsun.