Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Mantar Sote

Tavuklu Mantar Sote
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tavuklu-mantar-sote.jpg

Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış. yaklaşık 500 gram kadar)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber (kapya)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • Pul biber, karabiber, tuz,
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım limon (Mantarların kararmaması için)

Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı

  1. Mantarları güzelce temizleyip doğrayarak limonlu suda 3-5 dk haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  2. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları az kavurup kuşbaşı doğranmış tavukları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Rengi dönüp biraz kavrulan tavuklara ince doğranmış biberleri de ekliyoruz.
  4. Biberleri bir iki çevirip rendelenmiş domatesimizi de ekliyoruz.
  5. En son mantarları da ek edip tuz şeker ve baharatlarla tatlandırıp suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. İstenirse bir tatlı kaşığı kadar domates salçası ekleyebilirsiniz. (renk ve tat verme açısından)suyunu çeken yemeğimize biraz kaynar su eği yapıp pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun:).
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt