Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Mantar Çorbası

Tavuklu Mantar Çorbası
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tavuklu-mantar-corbasi.jpg

Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • Dereotu yahut maydanoz
  • Tuz
  • Su

Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tavuk göğsünü 3- 4 bardak su ile haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra yağımızı tencereye alıp ince ince kıydığımız soğanları üzerine alıyoruz.
  3. Hafif pembeleşince yıkayıp küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyerek suyunu salıp çekinceye dek kavuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerine unumuzu alıp yaklaşık olarak 2 dk kadar kavurup haşlayıp tiftiklediğimiz tavuğu suyunu ve kremayla sütüde ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. Kıvamını koyu bulursanız üzerine su ekleyebilirsiniz.
  6. Karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Pişen çorbamıza tuz ve karabiber ekleyerek 10 dk daha kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Altını kapatıp isteğe nazaran dereotu yahut maydanoz ekleyerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt