Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Maklube

Tavuklu Maklube

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuklu-maklube.jpg

Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç (büyük meşrubat bardağı kullandım-290 ml civarı)
  • Aynı büyüklükte bardakla 1.5 bardak kaynar su
  • 3 küçük boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (patateslerimizi kızartmak için)
  • 550 -600 gram civarı tavuk göğüs eti (baget veya but olarakta kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (pilav için)
  • Ben eklemedim ancak arzu ederseniz patlıcan havuç gibi başka eklemelerde yapabilirsiniz.

Tavuklu Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yuvarlak doğradığımız patateslerimizi bir miktar kızartalım. Pilavla birlikte de pişeceği için çok fazla kızartmamıza gerek yok.
  2. Sonrasında küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı başka bir tencerede ara sıra karıştırarak altı kısık olarak 20-25 dakika kadar pişirelim, iyice suyunu salacak. İyice suyunu saldıktan sonra tuz ve karabiberimizi ekleyelim ve ocağı da biraz alevli açıp tavuklarımızın renklerinin biraz daha kızarmaya yakın olduğu süreçte ocağı kapatalım.
  3. Patateslerimizi kızarttığımız tencereden fazla yağı alıp tereyağımızı ekleyelim. Güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim ve altı kısık şekilde çok güzel kavuralım.
  4. Herşey hazır olduğunda maklubemizi yapma işlemine geçebiliriz. Tencerede en alt sırada tavuklarımızı dizelim.
  5. Üzerine patateslerimizi ve en son pirinçlerimizi güzelce ilave edelim.
  6. Ocağımızın altı açık haldeyken kaynar suyumuzu ilave edelim.
  7. Altını iyice kısalım. 10 – 15 dakika kadar altı kısık kalsın.
  8. Sonrasında kapağı açıp pirinçlerimizi şekli bozmadan hafif karıştırarak kapağı kapatıp ateşi hafif orta dereceye getirelim.
  9. Suyunu iyice çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
  10. 10 dakika kadar demlensin.
  11. Büyük bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek yemeğimizi servis yapabiliriz. Çok beğeneceğiniz bir tarif olacağına inanıyorum. Hem pratik hem de ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :)
İşin sırrı ve en önemlisi mutlaka pirinci öncesinde suda bekletmek, iyice kavurmak ve pişirme esnasında kaynar su kullanmak. Bunlar normalde de yaptığınız pilavların tane tane ve çok güzel olmasını sağlar.

Tavuklu Maklube Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,974Kullanıcılar
Üst Alt