
Tavuklu Makarna Haşlaması Tanımı İçin Gereçler
- ️3 adet tavuk göğsü
- ️500 gr makarna
- ️3 adet patates (Küçük doğranmış)
- ️3 adet havuç (İnce rendelenmiş)
- ️4 adet yeşil soğan (Küçük doğranmış)
- ️3 adet zerzevat bulyon
- ️Biraz ince doğranmış maydanoz
- ️1,5-2 litre su
- ️4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuklu Makarna Haşlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğüslerini 2 litre su içinde kaynatıyorsunuz.
- Başka bir tencerede makarnayı haşlıyorsunuz.
- Tavuk suyunu farklı bir kaba koyup,tavukları ellerinizle ince doğruyorsunuz.
- Tencerede ufak doğranmış soğanımızı,patatesimizi ve havucumuzu zeytinyağ ile kavuruyorsunuz.
- Tavuk etlerini ekleyip bütün gereçleri güzelcene kavuruyorsunuz.
- 2 litre tavuk suyunu ekledikten sonra 3 zerzevat bulyonumuz ile tadlandırıyoruz.
- En son kaynamış makarnayı koyup kısık ateşte 15 dak. Kaynatıyorsunuz.