
Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu iç harç
- 700 gram tavuk eti
- 1 büyük soğan
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- Kekik,karabiber,pulbiber,tuz
- 1 su bardağı su
Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep hamuru için 3 yumurta 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 3 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin 1 tatlı kaşığı tuz.
- Kreplerin herbirinin üzeri içi dilimlenmiş kaşar peyniri biz bu ölçüden 17 adet tavuklu krep elde ettik
- Öncelikle soğanı, biberleri ve tavuk etini küp küp doğrayıp bir tavada kavuralım.
- Kavrulan harcın içine baharatları ve tuzu ilave edip biraz daha kavuralım.
- 1 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra sebzeli tavuk harcını bir kenara alalım.
- Diğer yandan krep hamurunu hazırlayalım tarifte yazan tüm malzemeleri bir kaba alalım ve un topakları açılana kadar iyice çırpalım (kıvamı baya sıvı olucak)
- Önceden ısıttığımız bir tavada ilk etapta azıcık yağ ile yağlayalım ve ilk krebi arkalı önlü kısık ateşte pişirelim diğer hamurlarda yağ kullanmıyoruz.
- Bu şekilde hepsini pişirip içine tavuk harcından koyup rulo şeklinde saralım bir tepsiye dizelim.
- Üzerlerine ince dilim kaşarlar ekleyip 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.
- Sonra fırından alıp sıcak servis edelim. Yapacak herkese afiyet olsun ????????.