Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Krep Bohça

Tavuklu Krep Bohça
0
44

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavuklu-krep-bohca.jpg

Tavuklu Krep Bohça Tanımı İçin Materyaller


Krep için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yaklaşık yarım su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
İç harcı için:
  • 300 geri kadar tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber ,pulbiber, kekik
  • Yarım su bardağı su
  • Dileğe nazaran biraz kaşar rendesi (Mecburi değil)
Beşamel sos için:
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Tavuklu Krep Bohça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Aslında o kadar kolay ki yarım saatinizi anca alacaktır hazırlaması. Haydi başlayalım.
  1. Birinci olarak tavamıza sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü alıyoruz ve kavuruyoruz.
  2. Daha sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurup ince doğranmış biberleri ekleyip birlikte soteliyoruz.
  3. Daha sonra salçayı ekleyip bir iki dakika kavurun suyu ve baharatı ekleyin ve karıştırın 3-4 dakika su kıvam alsın. Tavuk sotemizi ocaktan alalım.
  4. Krepleri hazırlayalım artık. Tüm materyalleri geniş bir kaba alıp çırpalım.
  5. Teflon tavada iki taraflı pişirelim çok şişmesine gerek yok lakin çiğde kalmasın. Şayet su bardağınız küçükse tahminen un hafif az gelebilir göz kararınıza nazaran bir iki kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
  6. Beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağında unu kavurup sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim. Süt az gelebilir kullandığınız una nazaran değişir???? az gelecek olursa çok az daha eklersiniz.
  7. Artık krepimizi alalım ortasına tavuk sotemizden iki kaşık koyalım dileğe nazaran biraz kaşar rendesi serpelim ve boğmamızın her tarafını içe gerçek kaplayalım.
  8. Aykırı çevirip borcuma dizelim yani kapattığımız tarafı aşağı gelecek hoş kapandığına içinin çıkmayacağına emin olun. Bu halde tüm bohçaları hazırlayalım.
  9. Üzerini beşamel sosumuzla kaplayalım.
  10. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim (dakika vermiyorum kazana kadar pişirin)Afiyet olsun.
Tavuklu Krep Bohça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt