Tavuklu Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım tavuk göğsü
- 1 büyük boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz (tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Sıvı yağ veya zeytinyağ
- 2 kaşık yoğut
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuklu Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım. Daha sonra tavuk göğsünü robotta çekelim. Tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğradığımız soğanları, kapya ve yeşil biberi ekleyelim. Yağını da koyup hepsini kavuralım.
- Daha sonra tuz ve karabiberini ekleyelim. Mayalanan hamurdan büyük parçalar koparıp yumak yapalım açalım. Yapmadığımız fırın tepsisine açtığımız hamuru serelim.
- Dışında kalan hamurlar varsa keselim. Hazırladığımız iç harcı tepsiye dökelim ve her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Diğer yumağımızıda açıp tepsinin üstüne örtelim. Yoğurt yumurta ve yağı çırpıp üzerine dökelim.
- Kare kare dilimleyip önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bezle veya sofrayla örtelim. 5-10 dk dinlendirelim. Servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.