Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram aşurelik buğday
- 4 adet tavuk budu
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tereyağı
Tavuklu Keşkek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayları akşamdan ıslatalım. Sonraki gün tavukları tencereye alıp haşlayalım.
- Haşladığımız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp didikleyelim.
- Buğdayları farklı bir tencereye alıp pişirelim üzerine tavuk suyunu ve tavukları ekleyip tuzunu atalım.
- 10 – 15 dakika birlikte pişirelim (Dilerseniz bu evreden sonra blendırdan geçirip macun haline getirebilirsiniz) ben canlı sevdiğim için bu biçimde yapıyorum.
- Pişen keşkeğimizi servis tabağına alalım tereyağı ve toz biberi kızdırıp üzerine dökerek servis yapalım afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.