Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-keskek.jpg

Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram aşurelik buğday (1 gece evvelce sıcak suyla ıslatılmış)
  • 500 gram kemiksiz tavuk butu
  • Tuz
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Çok az da pulbiber
  • Su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavuklu Keşkek Tanımı Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye sıvı yağı ve tavukları koyalım.
  2. Tavukları hafifçe çevirelim.
  3. Sonra onları bir tabağa alalım.
  4. Çokça yıkayıp beklettiğimiz buğdayları koyalım üzerine 3 parmak geçecek formda su koyalım ve yaklaşık 15 dk kadar kaynatalım. Sonra denetim edelim.
  5. Tahta kaşıkla bol bol döverek ezelim.
  6. Sonra tavukları da içine atalım.
  7. Biraz tuz ve çok az daha su ekleyerek tekrar pişirelim.
  8. Suyunu buğdayların pişme durumuna nazaran ekleyelim.
  9. 15 -20 dk kaynadıktan sonra tekrar denetim edelim artık pişme evresine gelmiş olması gerekir.
  10. Tenceredeki karışımı düzgünce kaşıkla ezelim.
  11. Döver üzere kaşığın zıt tarafıyla ezelim. Ne kadar ezersek o kadar güzel. Sakız üzere uzaması gerekir.
  12. Öteki tarafta tereyağını eritip üzerine toz kırmızı biberi koyup sosu hazırlayalım.
  13. Keşkeğimizi servis tabağına alıp tereyağlı sosu üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt