
Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram aşurelik buğday (1 gece evvelce sıcak suyla ıslatılmış)
- 500 gram kemiksiz tavuk butu
- Tuz
- 2 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Çok az da pulbiber
- Su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuklu Keşkek Tanımı Yapılışı
- Düdüklü tencereye sıvı yağı ve tavukları koyalım.
- Tavukları hafifçe çevirelim.
- Sonra onları bir tabağa alalım.
- Çokça yıkayıp beklettiğimiz buğdayları koyalım üzerine 3 parmak geçecek formda su koyalım ve yaklaşık 15 dk kadar kaynatalım. Sonra denetim edelim.
- Tahta kaşıkla bol bol döverek ezelim.
- Sonra tavukları da içine atalım.
- Biraz tuz ve çok az daha su ekleyerek tekrar pişirelim.
- Suyunu buğdayların pişme durumuna nazaran ekleyelim.
- 15 -20 dk kaynadıktan sonra tekrar denetim edelim artık pişme evresine gelmiş olması gerekir.
- Tenceredeki karışımı düzgünce kaşıkla ezelim.
- Döver üzere kaşığın zıt tarafıyla ezelim. Ne kadar ezersek o kadar güzel. Sakız üzere uzaması gerekir.
- Öteki tarafta tereyağını eritip üzerine toz kırmızı biberi koyup sosu hazırlayalım.
- Keşkeğimizi servis tabağına alıp tereyağlı sosu üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.