iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı buğday, 1 litre su (5 su bardağı buğdayı haşlamak için), 1 su bardağı soğuk su (buğday haşlandıktan sonra üzerine dökmek için) 1 parça tavuk göğsü (yarım) Tavuğu Haşlamak İçin:
5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Yapılışı
Buğdayı akşamdan ayıklayıp suyu berrak olana kadar 56 kez yıkayalım
Üzerine 5 su bardağı su ilave edip yaklaşık 1520 dakika haşlayalım
Sonra üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip kapağını kapatalım
Daha sonra sıcak duracak şekilde bir örtü ile saralım Bu şekilde buğday çabucak pişiyor
Tencereye eti alalım
Üzerine suyu ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım Piştikten sonra en az 2 su bardağı tavuk suyu kalmalı
Tavuk etini küçük parçalara ayıralım
Geceden haşladığımız buğdayı ocağa alalım
Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edelim
Tahta kaşıkla sürekli ezerek beyaz renk alıp içinde kaşar peyniri varmış gibi uzayana kadar pişirelim
İçine küçük parçalara ayırdığımız tavuk etini ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim
Bu şekilde yaklaşık 10 dakika tavuk eti buğdayın içinde iyice dağılana kadar tahta kaşıkla eze eze pişirelim
Çok koyulaşırsa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz
Tuzunu kontrol edelim
Son olarak içine karabiberi ilave edip karıştıralım
Tavuklu Keşkeğimizi servis tabağına alıp üzerine tereyağı ve toz kırmızı biber kızdırıp gezdirelim
Buram buram tereyağı kokan bu lezzetli yemeğimizi sıcak olarak servis yapın
Dilerseniz etin yarısını içine yarısını da parçalar halinde keşkek üzerine koyarak servis edebilirsiniz
1 su bardağı buğday, 1 litre su (5 su bardağı buğdayı haşlamak için), 1 su bardağı soğuk su (buğday haşlandıktan sonra üzerine dökmek için) 1 parça tavuk göğsü (yarım) Tavuğu Haşlamak İçin:
5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Yapılışı
Buğdayı akşamdan ayıklayıp suyu berrak olana kadar 56 kez yıkayalım
Üzerine 5 su bardağı su ilave edip yaklaşık 1520 dakika haşlayalım
Sonra üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip kapağını kapatalım
Daha sonra sıcak duracak şekilde bir örtü ile saralım Bu şekilde buğday çabucak pişiyor
Tencereye eti alalım
Üzerine suyu ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım Piştikten sonra en az 2 su bardağı tavuk suyu kalmalı
Tavuk etini küçük parçalara ayıralım
Geceden haşladığımız buğdayı ocağa alalım
Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edelim
Tahta kaşıkla sürekli ezerek beyaz renk alıp içinde kaşar peyniri varmış gibi uzayana kadar pişirelim
İçine küçük parçalara ayırdığımız tavuk etini ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim
Bu şekilde yaklaşık 10 dakika tavuk eti buğdayın içinde iyice dağılana kadar tahta kaşıkla eze eze pişirelim
Çok koyulaşırsa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz
Tuzunu kontrol edelim
Son olarak içine karabiberi ilave edip karıştıralım
Tavuklu Keşkeğimizi servis tabağına alıp üzerine tereyağı ve toz kırmızı biber kızdırıp gezdirelim
Buram buram tereyağı kokan bu lezzetli yemeğimizi sıcak olarak servis yapın
Dilerseniz etin yarısını içine yarısını da parçalar halinde keşkek üzerine koyarak servis edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.