teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane büyük bostan patlıcan
- Yarım kilo tavuk kıyması
- 1 çay bardağı domates püresi
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 baş soğan
- Karabiber pul biber tuz kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir tavaya alalım güzelce kavuralım.
- Sonra soğan sarımsak biberleri doğrayıp ekleyelim güzelce kavurmaya devam edelim.
- Ardından domates püresine ekleyip bir taşım kaynatıp baharatlarını istediğiniz kadar ekleyip kavurun. Sıcak suyu da ekleyip çekene kadar suyu pişirelim.
- Dinlenmeye bırakalım.
- Patlıcanları 4 dilime bölüp yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayıp sıvı yağ da kızartalım.
- Tepsiye dizelim.
- İç harcı hisse yapalım.
- Salçalı su yapalım tepsiye dökelim.
- 180 derece fırında 20. Dk üstüne tepsi kapatarak pişirelim şimdide demek isteyen herkese afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.