Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-karniyarik.jpg

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sivri biber
İç harcı:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 g tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
  2. Ortadan ikiye keselim ve derin bir kap içerisinde sıvı yağ bulayıp tepsiye dizelim.
  3. Evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkarınca çatalla üzerini ezelim, çukurlaştıralım.
  5. Tavuklu iç harcımız için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü ek edip tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  6. Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim.
  7. 2-3 diş sarımsak ek edebilirsiniz.
  8. Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ek edip 2- 3 dakika daha kavuralım.
  9. Küçük küçük doğradığımız domatesi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve maydanozu ekleyerek, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tavuklu iç harcımız hazır.
  10. Hazırladığımız tavuklu iç harç ile patlıcanlarımızı dolduralım.
  11. Bir kapta domates salçası ve suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  12. Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  13. Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ek edelim.
  14. Son olarak patlıcanlarımızın üzerini sivri biber ile süsleyelim.
  15. Akabinde 180° ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt