elektronikci
FD Üye

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 g tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
- Ortadan ikiye keselim ve derin bir kap içerisinde sıvı yağ bulayıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar yumuşayana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca çatalla üzerini ezelim, çukurlaştıralım.
- Tavuklu iç harcımız için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü ek edip tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim.
- 2-3 diş sarımsak ek edebilirsiniz.
- Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ek edip 2- 3 dakika daha kavuralım.
- Küçük küçük doğradığımız domatesi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve maydanozu ekleyerek, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tavuklu iç harcımız hazır.
- Hazırladığımız tavuklu iç harç ile patlıcanlarımızı dolduralım.
- Bir kapta domates salçası ve suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
- Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ek edelim.
- Son olarak patlıcanlarımızın üzerini sivri biber ile süsleyelim.
- Akabinde 180° ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun.