Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan)

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan)
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-karniyarik-kizartmadan.jpg

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber, kekik
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  2. Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
  4. Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  5. Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
  6. Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
  7. 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt