iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 ortaboy karnabahar
*250 gr tavuk göğsü
*1 baş soğan
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sosu için;
*2 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Üzerine;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tavuklu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabahar sevmeyenlerin bile beğenerek yiyeceği bi tarif
İlk önce karnabahar çieçeklerine ayrılıp tencereye 1 bardak kadar su konup karnabahar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte 10 15
haşlanır
Bu arada? tavuk göğsü kuşbaşından daha küçük küp küp doğrayıp tavada suyunu çekene kadar bir kaşık sıvı yağ bir kaşık tereyağı koyarak sotelenir Suyunu çekince küp küp doğranmış soğanları da ilave edip Bir iki çevrilir tuz karabiber ilave edilip ocaktan alınır
Karnabaharı da tepsiye koyup tavada ki malzemeyi üzerine döküp fırına sürülür
Bu sırada beşamel sosu hazırlanır Bunun için bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvı yağ koyduğumuz tencereye iki kaşık un koyup kokusu çıkana kadar kavururuz İki bardak soğuk süt ilave edip hızlıca karıştırılır Tuzu ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır Hafif pembeleşen tavukların üzerine döküp tekrar fırına sürülür, sosun üzerinde pembeleşmeye başlayınca kaşar serpilip birkaç dakika daha kaşarlar kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*1 ortaboy karnabahar
*250 gr tavuk göğsü
*1 baş soğan
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sosu için;
*2 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Üzerine;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tavuklu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabahar sevmeyenlerin bile beğenerek yiyeceği bi tarif
İlk önce karnabahar çieçeklerine ayrılıp tencereye 1 bardak kadar su konup karnabahar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte 10 15
haşlanır
Bu arada? tavuk göğsü kuşbaşından daha küçük küp küp doğrayıp tavada suyunu çekene kadar bir kaşık sıvı yağ bir kaşık tereyağı koyarak sotelenir Suyunu çekince küp küp doğranmış soğanları da ilave edip Bir iki çevrilir tuz karabiber ilave edilip ocaktan alınır
Karnabaharı da tepsiye koyup tavada ki malzemeyi üzerine döküp fırına sürülür
Bu sırada beşamel sosu hazırlanır Bunun için bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvı yağ koyduğumuz tencereye iki kaşık un koyup kokusu çıkana kadar kavururuz İki bardak soğuk süt ilave edip hızlıca karıştırılır Tuzu ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır Hafif pembeleşen tavukların üzerine döküp tekrar fırına sürülür, sosun üzerinde pembeleşmeye başlayınca kaşar serpilip birkaç dakika daha kaşarlar kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.