Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Kabak Sandal

Hoş geldin! orifaldo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tavuklu Kabak Sandal
0
156

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-kabak-sandal.jpg

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet kabak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Harç için
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet tavuk budu (Ben 6 kullandım oldu)
  • 1 avuç çekilmiş ceviz (Ben kullanmadım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzerine
  • Kaşar rendesi

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. En evvel tavuk butlarını kemiğinden sıyırıp kuşbaşı doğrama işini yaparsak işimiz daha kolaylaşır, yahut alırken sıyrılmış da alabilirsiniz.
  2. Akabinde soğanı yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteliyoruz. Sonra biberleri ekleyip yumuşatmaya devam ediyoruz.
  3. Onlar yumuşarken biz kabakları alıp tam ortadan uzunlamasına ikiye bölüp içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
  4. Kabakları tepsiye/borcama alıp hafif zeytinyağı döküp, tuz karabiber takım elimizle yahut fırçayla düzgünce bulanmasını sağlıyoruz.
  5. Ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kabakların 15 dakika beklemesini sağlıyoruz.
  6. O sırada yumuşayan soğan ve biberlerin üzerine doğranmış tavukları da ekleyip düzgünce pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra tuz-karabiber-pulbiber ve şayet istiyorsanız cevizi ekleyip altını kapatıyoruz.
  7. O vakte kadar hazır olan kabakları fırından alıp içini bu harçla dolduruyoruz ve üzerine de kaşar rendesi dokunuşu yapıp tekrar fırına uğurluyoruz, kaşarların üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun????
 

Similar threads

Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)2 adet iri kabak1/2 (yarım) adet kabağın içi1 adet soğan2 diş sarımsak6-7 adet mantarYarım çay bardağı sütTuzKarabiberKırmızı tozbiberZerdeçalKöri baharatıCafe de paris baharat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kabak300 gram kıyma1 adet soğan2 adet sivri biber1 adet domates rendesi1 yemek kaşık salçaSıvıyağTuz, karabiber, pulbiber Üzeri için: 3-4 adet çeri domatesKaşar rendesiSalçalı su Kabak Sandal Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kabakların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler 3-4 adet kabak150 gram kıyma1 adet kuru soğanRendelenmiş kaşar peyniri2 yemek kaşığı salçaSıvı yağTuzKarabiber, kekik, pul biber Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları şerit formunda soyup ikiye ayırıp içini oyuyoruz ve suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 3 adet kabak3-4 yemek kaşığı sıvı yağYarım tavuk göğsü1 adet kapya biber1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberKırmızı toz biberKekik Üzeri İçin Kaşar peyniri Tavuklu Kabak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Kıymalı Kabak Sandal (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet orta boy kabak500 gram kıyma2 adet soğan3 adet yeşil biber1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tutam maydanozTuz, karabiber, pulbiber Sosu için; 1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı domates salçası Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt