iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy kabak
Tavuklu harç için;
*3 parça tavuk göğsü
*1 adet kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet kapya biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Pulbiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
*15 bardak soğuk süt
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları uzunlamasına ikiye bölerek içini çıkaralım ve yaklaşık bir litre tuzlu suda haşlayalım Kabaklar haşlanırken iç malzemesini hazırlayalım Küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve biberi hafif yumuşayıncaya kadar yağda kavuralım Daha sonra içine küp şeklinde doğradığımız tavukları ilave edelim Biraz çevirelim ve tencerenin kapağını kapatalım Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca içerisine salça ve baharatları ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra tüpü kapatalım Haşlanan kabaklarımızı borcama dizelim İçerisine tavuklu harçtan dolduralım Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım Tereyağında unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim ve kaynayıncaya dek karıştıralım Kaynayınca ocağın altını kısıp iki dk daha karıştıralım ve ocağı kapatalım 1 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı salça eriterek kabakların arasına dökelim Daha sonra beşamel sosu da dökerek 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ?
*3 adet orta boy kabak
Tavuklu harç için;
*3 parça tavuk göğsü
*1 adet kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet kapya biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Pulbiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
*15 bardak soğuk süt
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları uzunlamasına ikiye bölerek içini çıkaralım ve yaklaşık bir litre tuzlu suda haşlayalım Kabaklar haşlanırken iç malzemesini hazırlayalım Küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve biberi hafif yumuşayıncaya kadar yağda kavuralım Daha sonra içine küp şeklinde doğradığımız tavukları ilave edelim Biraz çevirelim ve tencerenin kapağını kapatalım Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca içerisine salça ve baharatları ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra tüpü kapatalım Haşlanan kabaklarımızı borcama dizelim İçerisine tavuklu harçtan dolduralım Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım Tereyağında unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim ve kaynayıncaya dek karıştıralım Kaynayınca ocağın altını kısıp iki dk daha karıştıralım ve ocağı kapatalım 1 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı salça eriterek kabakların arasına dökelim Daha sonra beşamel sosu da dökerek 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.