teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuklu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dış hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tane patates (Haşlanacak)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane orta boy soğan
- Un (Yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet kapya biber
- Maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Tavuklu İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftelik bulguru ve irmiği yoğuracağımız kapta kaynamış suyla ıslatıp üstünü kapatıp 10 dakika kadar bekletelim.
- Soğanları robottan geçirelim. Patatesi haşlayıp ezelim.
- Daha sonra ıslanan bulgur ve irmiğe soğan, patates, tuz ,salçayı ekleyip yoğurmaya başlayalım. Arada un ilavesi yapıp hafif suyla ıslatalım. 15 20 dakika böyle yoğuralım.
- Daha sonra iç harç için; tavuk göğsünü robotta çekelim. Tavaya koyalım suyunu çekene kadar bekleyelim suyunu çekince soğanı, kapya biberi ve yağını ekleyelim.
- Hepsi kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- İç harcı soğuduktan sonra, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim. İç harcı koyup kapatalım.
- Tencereye kızartmak için yağ koyalım. Kızgın yağa yaptığımız köfteleri atalım. Her tarafı iyice kızarınca çekip havlu kağıt serili tabağa alalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun