Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
Beğendi İçin
- 5-6 patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 2-3 çorba kaşığı kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- 2-3 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 2 çorba sıvıyağ
Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, un ek edip birkaç dakika kavurun.
- Doğradığınız patlıcanları içine ek edip 1-2 dakika daha kavurun. Akabinde süt ek edip kıvam alana kadar karıştırın.
- Daha sonra tuz, karabiber ve kaşar peynirini içine ek edip karıştırın. Tavuk sote için evvel soğanı doğrayıp sıvıyağ kavurun.
- Sonra tavuğu ek edip kavura kavura pişirin. İçine evvel salça sonra biber ve domatesleri ekleyin.
- En son baharatlarını ek edip altını kapatın. Servis tabağınıza evvel hazırladığınız patlıcanlı beğendiyi sonra tavuk soteyi koyun. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.