Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-garniturlu-princ-pilavi.jpg

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tavuk suyu yahut su
Üzeri için :
  • Karabiber
  • Dereotu

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Pilavımızın üretimine gelince, birinci evvel tavuğu yıkayıp haşlayalım.
  2. Öteki yanda havucu minik küpler halinde doğrayalım.
  3. Havuç, bezelye ve mısırı tencereye koyup 10 dakika haşlayalım.
  4. Sonra süzerek kenara koyalım.
  5. Tavuğu küçük modüllere bölelim.Üzeri için bir kısmını ayıralım.
  6. Tencereye yağları koyalım.
  7. Eriyince düzgünce yıkanmış pirinçi koyup 1-2 tıp kavuralım.
  8. Zerzevatları ve tavuğu ek edip yeterlice karıştıralım.
  9. Üzerine kaynamış sıcak su yahut tavuk suyunu ek edelim.
  10. İsteyen tavuk bulyonda koyabilir.
  11. Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  12. Suyunu çekene dek pişirelim.
  13. Ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyalım.
  14. 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
  15. Kenarlarını ince kıyılmış dereotu ile süsleyelim.
  16. Üzerine ayırdığımız tavuk modüllerini koyup karabiber serpelim.
Pilavımız servise hazır afiyet olsun.

????????????????????????????????????????????????????????????????
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt