
Tavuklu Erişteli Salata Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) su bardağı erişte
- 1 adet tavuk göğsü
- 4 yaprak marul (büyük)
- 2 kısım taze soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 5 adet kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 5-6 adet ceviz
Tavuklu Erişteli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuk göğsünü haşlayın. Ben düdüklüde süratlice haşladım.
- Bir yandan da erişteleri çok az sıvı yağ eklediğiniz suda haşlanmaya bırakın. Ben ıspanaklı erişte kullandım fakat olağan erişte de kullanabilirsiniz.
- Onlar haşlanırken bir kaba iri iri doğranmış marul, doğranmış taze soğan, kapya biber, domates ve kornişon turşuları alın.
- Süzme yoğurt, olağan yoğurt, mayonez, karabiber ve tuzu da ekleyin.
- Haşlanan erişteleri süzüp sıcağı çıktıktan sonra kaba ek edin.
- Son olarak haşlanmış tavuk göğsünü de parçaladıktan sonra salataya ekleyin.
- Tüm gereçleri güzelce karıştırın.
- İri iri doğradığınız cevizleri üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.