iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Empanada Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:
*300 gr Un
*1 adet yumurta
*1 adet yumurtanın beyazı
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*75 ml Su
*40 gr Margarin
*1 tutam tuz
Tavuklu Harç İçin:
*2 adet tavuk göğsü
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 adet orta boy havuç
*100 ml Tavuk suyu
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kimyon, taze kekik
Tavuklu Empanada Tarifi Yapılışı Hamur için gereken tüm malzeme birbirine iyice yedirilerek yoğrulur, sertçe bir hamur elde edilir Hamur streç filme sarılarak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir Bu arada tavuklu harç hazırlanır Bunun için; tavuk, soğan, sarımsak ve havuç minik küpler halinde doğranır Bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte sotelenir Domatesin dış kabuğu soyularak çekirdekleri alınır ve küp şeklinde doğranarak tavaya ilave edilir Tavuk suyu ve baharatlar da tavaya eklendikten sonra hafif suyu çekene kadar 45 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır Dinlenmiş hamur düz bir zemin açılarak neskafe fincanı tabağı büyüklüğünde daireler çıkartılır Her bir dairenin ortasına harçtan konularak poğaça şeklinde kapatılır Pişerken kenarlarından açılmaması için çatalla bastırılır 200 dereceye ayarlı fırında 1520 dakika pişirilir
*300 gr Un
*1 adet yumurta
*1 adet yumurtanın beyazı
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*75 ml Su
*40 gr Margarin
*1 tutam tuz
Tavuklu Harç İçin:
*2 adet tavuk göğsü
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 adet orta boy havuç
*100 ml Tavuk suyu
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kimyon, taze kekik
Tavuklu Empanada Tarifi Yapılışı Hamur için gereken tüm malzeme birbirine iyice yedirilerek yoğrulur, sertçe bir hamur elde edilir Hamur streç filme sarılarak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir Bu arada tavuklu harç hazırlanır Bunun için; tavuk, soğan, sarımsak ve havuç minik küpler halinde doğranır Bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte sotelenir Domatesin dış kabuğu soyularak çekirdekleri alınır ve küp şeklinde doğranarak tavaya ilave edilir Tavuk suyu ve baharatlar da tavaya eklendikten sonra hafif suyu çekene kadar 45 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır Dinlenmiş hamur düz bir zemin açılarak neskafe fincanı tabağı büyüklüğünde daireler çıkartılır Her bir dairenin ortasına harçtan konularak poğaça şeklinde kapatılır Pişerken kenarlarından açılmaması için çatalla bastırılır 200 dereceye ayarlı fırında 1520 dakika pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.