Tavuklu Dilim Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur malzemesi
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 adet yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 6 adet orta uzunluk kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber ve( kuru nane) ben sevdiğim için ekledim
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Tavuklu Dilim Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için derin bir kaba bütün sıvıları alalım.
- Üzerine maya tuz şeker de ekleyip maya eriyene kadar çırpalım.
- Sonra üzerine öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından gelelim iç harca soğanları güzelce 4 de bölelim ve ince ince doğrayalım.
- Ardından yağda rengi dönene kadar kavurup üzerine ufak ufak doğradığımız tavuk etti ve baharatları ekleyelim yeterlice kavuralım.
- Ocaktan alalım hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp 4 eşit beze bölelim ve her bezeyi incecik açıp tavuklu harç tan her yerine yayalım ve rulo şekilinde saralım.
- Dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 dc fırın alt üst pişirelim bütün hamura tıpkı süreci yapalım. Afiyet olsun.