Tavuklu Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk pirzola
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tereyağ
- Az sıvı yağ
- Pul biber(isteğe nazaran baharatlar)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Tavuklu Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Kızartma tencere yahut tavamıza bir ölçü yağı koyduktan sonra rendelediğimiz patateslerimizi???? suyunu elimizle
sıkıp yağa atıyoruz.
- Kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa???? alıyoruz.
- Diğer yandan tavuklarımızı uzun uzun doğruyoruz.
- Ben pirzola kullandım daha yumuşak olduğu için isteğe nazaran tavuk göğsü de olabilir ????teflon tava yahut tenceremize tavukları koyuyoruz.
- Suyunu çekene kadar kavuruyoruz.????????
- Pişen tavukların üzerine isteğe nazaran baharatlar ve bir tutam tuz atıp tekrar soteliyoruz tavuğumuz hazır.
- Diğer taraftan süzme yoğurt ve sade yoğurdumuzu karıştırıyoruz.
- İsteğe nazaran sarımsakta eklenebilir ben eklemedim????
sonra ise bir tavada tereyağ ile sıvı yağı kızdırıp üzerine pul biber ekliyoruz.????
- Sonrasında sırasıyla kızaran patateslerimizi tabağa alıyoruz.
- Üzerine yoğurdumuzu ekleyip yağda kızdırdığımız pul biber sosunu kaşık yardımıyla gezdiriyoruz.
- Sonrasında sotelediğimiz tavuğu üzerine koyuyoruz. Afiyet şifa olsun.
Tavuklu Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı