Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Çökertme

Tavuklu Çökertme
0
82

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Tavuklu Çökertme Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk pirzola
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tereyağ
  • Az sıvı yağ
  • Pul biber(isteğe nazaran baharatlar)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Tavuklu Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  2. Kızartma tencere yahut tavamıza bir ölçü yağı koyduktan sonra rendelediğimiz patateslerimizi???? suyunu elimizle✊ sıkıp yağa atıyoruz.
  3. Kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa???? alıyoruz.
  4. Diğer yandan tavuklarımızı uzun uzun doğruyoruz.
  5. Ben pirzola kullandım daha yumuşak olduğu için isteğe nazaran tavuk göğsü de olabilir ????teflon tava yahut tenceremize tavukları koyuyoruz.
  6. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz.????‍????
  7. Pişen tavukların üzerine isteğe nazaran baharatlar ve bir tutam tuz atıp tekrar soteliyoruz tavuğumuz hazır.
  8. Diğer taraftan süzme yoğurt ve sade yoğurdumuzu karıştırıyoruz.
  9. İsteğe nazaran sarımsakta eklenebilir ben eklemedim????‍♀️ sonra ise bir tavada tereyağ ile sıvı yağı kızdırıp üzerine pul biber ekliyoruz.????
  10. Sonrasında sırasıyla kızaran patateslerimizi tabağa alıyoruz.
  11. Üzerine yoğurdumuzu ekleyip yağda kızdırdığımız pul biber sosunu kaşık yardımıyla gezdiriyoruz.
  12. Sonrasında sotelediğimiz tavuğu üzerine koyuyoruz. Afiyet şifa olsun.
Not; Sos olarak kızdırdığımız yagı yalnızca tereyağ yaptığımız vakit yoğurdun üzerinde donuyor o yuzden biraz sıvı yağ da ekliyoruz afiyet olsun ????????‍????.

Tavuklu Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt