Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 tavuk göğsü
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz karabiber pul biber kekik
- Kızartma için sıvı yağ
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kibrit çöpü boyutunda dilimleyelim patates üzerinde nişasta kalmayacak formda bol su ile yıkayalım, patatesleri kuruttuktan sonra kızartalım.
- Diğer yanda tavuk göğsünü jülyen biçiminde doğrayıp pişirelim.
- Sosu için; bir tavada sıvı yağda sarımsağı kızartalım. Üzerine salça ekleyip, üzerine baharatları ekleyip, salçayı kızartalım, üzerine salçayı açmak için su yaklaşık yarım çay bardağı su ekleyelim 5 dakika kısık ateşte sos bütünleşene kadar kaynatalım.
- Şimdi en hoş yerine geliyoruz ????.
- Önce patatesleri en alta diziyoruz üzerine yoğurt yoğurt üzerine tavuklar ve lezzete lezzet katan sosunu da etlerin üzerine gezdiriyoruz hepsi bu kadar. Hepinize afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.