Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 âdet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 adet orta uzunluk patates
- Kızarmak için bol sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayalım suyunu çektikten sonra üzerine yağı soğanı biberi sarımsağı ekleyip, kavuralım.
- Ardından salçayı tuzu baharatları ekleyelim güzelce kavuralım. Daha sonra patateslerimizide ince ince doğrayalım pak bir havlu ile kurutalım. Bol kızgın yağda kızartalım.
- Diğer yandan domates sos için domatesi rendeleyelim üzerine salçayı, pul biberi, tuzu ek edelim ve pişirelim.
- Yoğurdumuza 1 diş sarımsağı rendeleyelim hepsi hazır olduktan sonra servis tabağına patatesleri alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ardından domates sosu son olarak tavuk sotemizi dökelim. Afiyet olsun ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.