Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Bulgur Pilavı (Tek Başına Ana Yemek)

Tavuklu Bulgur Pilavı (Tek Başına Ana Yemek)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tek-basina-ana-yemek-tavuklu-bulgur-pilavi.jpg

Tavuklu Bulgur Pilavı (Tek Başına Ana Yemek) Tanımı İçin Materyaller


Tavuğu haşlamak için;
  • 1 bütün tavuk
  • 1 buçuk litre su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • Tuz
Pilav için;
  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • Haşladığımız sebzeli tavuk suyu ( net ölçü veremiyorum benim bulgurum tane büyük bulgurdu 1 litre kadar kullandım)
  • İnce didilmiş tavuk eti
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber ve tuz

Tavuklu Bulgur Pilavı (Tek Başına Ana Yemek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk için; öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkayıp büyük halde doğruyoruz 3 e yahut 4 e bölmeniz kâfi.
  2. Tenceremize tüm sebzeler suyu ve tavuğu ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Haşlanan tavuğu ince ince modüllere ayırıyoruz.
  4. Suyunu ise süzgeçten geçirerek bir kenarda bekletiyoruz.
  5. Pilav için; tereyağımızı tenceremizde eritip ince doğranmış soğanları ekliyoruz.
  6. Soğanlar pembeleştikten sonra yıkadığımız bulguru ekleyip 5 dk kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  7. Üzerine tavuk suyunu ek ediyoruz.
  8. Pilav suyunu çekmeye yakından içerisine ince doğranmış tavukları ve pul biberimizi ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişiyoruz.
Ana yemek yerine geçebilecek bir tanım. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt