Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek
0
79

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
tavuklu-borek.jpg

Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yufka
  • Tavuk göğsü yahut budu
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz
İsteğe nazaran
  • Biraz kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri için
  • Susam ve çörekotu
  • İsteğe nazaran ıspanak

Tavuklu Börek Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı ince küp küp doğrayalım.
  2. Tavuğumuzu robottan geçirelim.
  3. 1 çay bardağı sıvı yağımızı tavaya koyalım.
  4. Robottan geçirdiğimiz tavuğumuzu ekleyelim.
  5. Çırpma teli ile karıştırarak soteleyelim. Soğanı ekleyip kavuralım.
  6. Salçayı, baharatları ve tuzu ekleyelim. (isteğe nazaran bu kısımda ıspanak ekleyebilirsiniz. ) ortada denetim ederek pişirelim. İçimiz hazır.
  7. Sosu için.Yoğurt, süt, yağ ve yumurta sarısını karıştırıp çırpalım.
  8. Yufkayı dörde bölelim. Her bir modüle sosumuzdan sürelim.
  9. Geniş kısmına içimizi koyup rulo formunda saralım. Gül halini verelim.
  10. Tepsimize alalım.
  11. Bütün yufkalarımıza bu süreci uygulayalım.
  12. Kalan sosumuzdan fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine sürüp susam ve çörekotu serpelim.
  13. Evvelce ısıtılmış 180° fırında yarım saat pişirelim.Not:fırına nazaran pişirme mühleti değişebilir.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt