
Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yufka
- Tavuk göğsü yahut budu
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar tuz
- Biraz kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu
- İsteğe nazaran ıspanak
Tavuklu Börek Tanımı Yapılışı
- Soğanı ince küp küp doğrayalım.
- Tavuğumuzu robottan geçirelim.
- 1 çay bardağı sıvı yağımızı tavaya koyalım.
- Robottan geçirdiğimiz tavuğumuzu ekleyelim.
- Çırpma teli ile karıştırarak soteleyelim. Soğanı ekleyip kavuralım.
- Salçayı, baharatları ve tuzu ekleyelim. (isteğe nazaran bu kısımda ıspanak ekleyebilirsiniz. ) ortada denetim ederek pişirelim. İçimiz hazır.
- Sosu için.Yoğurt, süt, yağ ve yumurta sarısını karıştırıp çırpalım.
- Yufkayı dörde bölelim. Her bir modüle sosumuzdan sürelim.
- Geniş kısmına içimizi koyup rulo formunda saralım. Gül halini verelim.
- Tepsimize alalım.
- Bütün yufkalarımıza bu süreci uygulayalım.
- Kalan sosumuzdan fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine sürüp susam ve çörekotu serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında yarım saat pişirelim.Not:fırına nazaran pişirme mühleti değişebilir.