iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane tavuk göğsü
*2 tane kuru soğan
*1 tane domates
*1 tane çarliston biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Salça
*Sıvı yağ
*10 tane yufka
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle arkadaşlar ben misafirime göre hazırladım Tavukları küp küp doğruyoruz Biberimizi de Yağda soğanla biberi kavuruyoruz, ardında 1 yemek kaşığından az salçayı ekliyoruz Karabiberini tuzunu pulbiberini de ekleyip pişiriyoruz Pişen harcımızı kenarı koyup Tabakta sıvı yağ ve su hazırlayın Boş bir yerde iki yufkayı birbirinin ucuna getirin sıvı yağ su dokun ardından harcını ortasını uzunca koyup sarma gibi sarın,benim yaptığımdan 4 rulo çıktı arkadaşlar geri kalan sıvı yağlı suyu üstüne dökün Eğer misafiriniz akşama ise sabah yapıp buzdolabında akşama kadar bekletin Gündüzse misafiriniz geceden yapın bekletin Çünkü bekleyince çıtır çıtır oluyor ve daha lezzetli mutlaka deneyin İsterseniz normal börek şeklinde de sarabilirsiniz ama ben rulo olarak yapmayı tercih ediyorum 180 derecelik fırında ustu kızarana kadar pişirin boyutlarını *istediğiniz gibi ayarlayıp kesin afiyet olsun
*4 tane tavuk göğsü
*2 tane kuru soğan
*1 tane domates
*1 tane çarliston biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Salça
*Sıvı yağ
*10 tane yufka
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle arkadaşlar ben misafirime göre hazırladım Tavukları küp küp doğruyoruz Biberimizi de Yağda soğanla biberi kavuruyoruz, ardında 1 yemek kaşığından az salçayı ekliyoruz Karabiberini tuzunu pulbiberini de ekleyip pişiriyoruz Pişen harcımızı kenarı koyup Tabakta sıvı yağ ve su hazırlayın Boş bir yerde iki yufkayı birbirinin ucuna getirin sıvı yağ su dokun ardından harcını ortasını uzunca koyup sarma gibi sarın,benim yaptığımdan 4 rulo çıktı arkadaşlar geri kalan sıvı yağlı suyu üstüne dökün Eğer misafiriniz akşama ise sabah yapıp buzdolabında akşama kadar bekletin Gündüzse misafiriniz geceden yapın bekletin Çünkü bekleyince çıtır çıtır oluyor ve daha lezzetli mutlaka deneyin İsterseniz normal börek şeklinde de sarabilirsiniz ama ben rulo olarak yapmayı tercih ediyorum 180 derecelik fırında ustu kızarana kadar pişirin boyutlarını *istediğiniz gibi ayarlayıp kesin afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.