iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır yufka
*1 adet tavuk göğsü veya iki üç adet tavuk butu
*2 orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet domates
*1 adet kırmızı biber
*1 avuç maydanoz
*Karabiber ,kırmızı pulbiber ,tuz
*1 yemek kaşığı salça (baharatları göz kararı koydum)
Sosu için
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 su bardağı maden suyu
*Yarım paket kabartma tozu
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı İlk önce tavuk erlerini küçük kesiyoruz ,tavaya önce sıvı yağ ve küçük kestiğimiz soğanları ilave edip karıştırıyoruz iki üç dakika kavuruyoruz ,sonra kestiğimiz tavuk etlerini ilave edip karıştırıyoruz ,suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz Küçük kestiğimiz sebzeleri ilave edip iki üç dakika daha kavuruyoruz ,salçasını ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz
Yufkaları temiz tezgahın üzerine seriyoruz ve dört beş santim genişliğinde uzunlamasına kesiyoruz, uç kısmına hazırladığımız iç harçtan koyup üçgen sarıyoruz, bu işlemi yufka bitene kadar devam ediyoruz ,sardığımız börekleri bir tepsiye diziyoruz ve üzerlerine hazırladığımız sosu döküp on dakika bekliyoruz ,daha sonra yağılı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısı *sürüp çörek otu ve susam döküp önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Peynirli veya kıymalı da yapabilirsiniz
*1 paket hazır yufka
*1 adet tavuk göğsü veya iki üç adet tavuk butu
*2 orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet domates
*1 adet kırmızı biber
*1 avuç maydanoz
*Karabiber ,kırmızı pulbiber ,tuz
*1 yemek kaşığı salça (baharatları göz kararı koydum)
Sosu için
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 su bardağı maden suyu
*Yarım paket kabartma tozu
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı İlk önce tavuk erlerini küçük kesiyoruz ,tavaya önce sıvı yağ ve küçük kestiğimiz soğanları ilave edip karıştırıyoruz iki üç dakika kavuruyoruz ,sonra kestiğimiz tavuk etlerini ilave edip karıştırıyoruz ,suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz Küçük kestiğimiz sebzeleri ilave edip iki üç dakika daha kavuruyoruz ,salçasını ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz
Yufkaları temiz tezgahın üzerine seriyoruz ve dört beş santim genişliğinde uzunlamasına kesiyoruz, uç kısmına hazırladığımız iç harçtan koyup üçgen sarıyoruz, bu işlemi yufka bitene kadar devam ediyoruz ,sardığımız börekleri bir tepsiye diziyoruz ve üzerlerine hazırladığımız sosu döküp on dakika bekliyoruz ,daha sonra yağılı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısı *sürüp çörek otu ve susam döküp önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Peynirli veya kıymalı da yapabilirsiniz