
Tavuklu Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 12 adet dolmalık biber
- 150 gram tavuk kıyması yahut minik küp biçiminde doğranmış tavuk göğsü
- 1 kg dolma biber
- 15 yemek kaşığı pirinç
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası (mevsiminde iseniz 1 adet domates rendeleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuk kıymamızı tavaya alıyoruz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek 2 dakika soteliyoruz.
- Daha sonra küp küp doğradığımız soğanları ek ediyoruz.
- Bir kaç dakika sonra salça ve domatesi ek ediyoruz.
- Onlarda sotelendikten sonra pirinçleri ve baharatları ek edip 1 çay bardağı kaynar su ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Hazırladığımız iç harcını içini temizlediği iz dolma biberlerin 3 te 2 sine gelecek formda dolduruyoruz.
- Doldurma süreci bittikten sonra kasede 1 çay bardağı su ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı salçayı dolma biberlerin üstüne gezdiriyoruz.
- Daha sonra dolma biberlerin yarısına gelecek biçimde kaynar su ek edip denetimli olarak pişiriyoruz.