
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı toz biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta domates
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 350 gram tavuk göğsü
- 1 kg bezelye
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 litre su
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağı tenceremize alalım.
- Soğanlarımız kavuralım.
- Salçamızı da kavuralım.
- Evvelden haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü patates bezelye domates toz biber tuz ve şekeri katalım kapağı kapatalım.
- 5 dk bu biçimde pişirelim.
- Sonra 1 litre suyu katalım.
- Kısık ateşde pişmeye bırakalım pişme müddeti değişiklik gösterebilir deneyenlere şimdiden afiyet olsun
.