bilgisayarci
FD Üye
Tavuklu Beşamel Soslu Yemeğim Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- 1 adet tavuk göğüs
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaşar
Tavuklu Beşamel Soslu Yemeğim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncellikle patateslerimizi ince doğrayalım .
- Üzerine pul biber, karabiber, tuz ,kekik, sıvı yağ la güzelcene karıştıralım .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Diğer yanda tavuk göğsünü yarım su bardağı su, tuzu ekleyip haşlayalım.
- Suyunu çektikten sonra üzerine yağ, soğan ,biber ,sarımsağı ekleyelim ,güzelcene etle bir arada kavuralım.
- Ardından salça ,baharatları ekleyelim .
- Salçanın kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
- Fırınca çıkardığımız patateslerin üzerine eşit bir formda yayalım.
- Ardında beşamel sosu hazırlayalım ,ilk olarak tereyağı eritelim, üzerine unu ek edelim unun rengi değişince üzerine sütü ekleyelim çırpıcı ile çırpalım.
- Krema kıvamı alınca üzerine tuz, karabiber ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Tavuk sotemizin üzerine gezdirelim .
- Son olarak kaşar rendeleyelim kızarana kadar pişirelim.
Tavuklu Beşamel Soslu Yemeğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.