Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

Yarım kg tavuk kuşbaşı (but kısmından),
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
3 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 adet bayat ekmek,
4 yemek kaşığı tereyağı,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
Tuz,
Karabiber

Hazırlanışı

Bayat ekmeği küp küp doğrayalım
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine ekmekleri ilave edelim ve kıtırlaşana kadar kavuralım

Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayalım
Soğanı ve sarımsağı kalan 2 yemek kaşığı tereyağında kavuralım
İçine tavuk etlerini ilave edip etlerin rengi dönene kadar kavuralım
Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edip kavuralım
Daha sonra karabiberi ve tuzu ilave edip domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim
Bu işlemin sonunda tavuk etleri hala sert ise 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapıp etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim

Servis tabağına önce ekmekleri yerleştirelim
Ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim
Sarımsaklı yoğurdun üzerine tavuklu harcı döküp hafif yayalım
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabını sıcak sıcak servis yapalım
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt