
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane tavuk göğüs
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 3 tane orta uzunluk rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz, kara biber
- 1 yemek kaşığı un
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel tavuğu suda haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuğun kalan suyunu çorbada kullanıyoruz.
- Haşlanan tavuğu didikleyip kenarda bekletiyoruz.
- Tencereye yağ ,un koyup kokusu çıkana kadar kuruyoruz .
- Salçayı domatesi koyup kıvama nazaran suyunu ayarlayıp kaynamaya bırakalım.
- Bir taşım kaynayan çorbaya şehriyeyi ekleyip şişene kadar pişirelim .
- Baharatlarını ekleyip en son maydanozu ek edip kapatalım afiyet olsun.