
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı su (haşladığınız tavuk suyu)
- Zeytin yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı pul biber
- Tuz
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Sumak
- Tuz
- 3 adet domates
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye küp küp doğranmış tavuk göğsünü ve üzerini geçecek kadar suyu alarak tavuğu haşlayın.
- Tavaya zeytinyağını alın.
- Üzerine pul biber, toz kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip karıştırın.
- Haşladığınız tavuklardan alarak kavurun.
- Üzerine haşladığınız tavuğun suyundan 1 bardak ekleyip karıştırın.
- Yufka ekmeğini tavukların üzerine bastırarak yağlayın.
- Ekmeğin üzerine piyazlık doğranmış soğanlı salatayı yayın.
- Son olarak tavukları da yerleştirdikten sonra kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın.Tarifimiz hazır, afiyet olsun????.
Tavuk Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı