Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kemiksiz tavuk göğsü
- 6-7 kaşık sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Toz biber
- Tuz
- 2 orta uzunluk domates
- Çeyrek bağ maydanoz
- 1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı)
- Tantuni ekmeği yahut açık sac ekmeği
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Merhabalar,
- Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşından küçük olacak halde doğrayalım.
- Akabinde pişireceğimiz tavaya alalım, biraz tuz ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra biraz yağ gezdirelim ve 1 su bardağı su ekleyip haşlayalım.
- 1 su bardağı su ile istediğiniz kıvamda haşlandıysa suyunu çekince biraz daha yağ az tuz ve toz biber ekleyip kavuralım ve ocağı kapatalım.
- Somun ekmek kullanacaksınız ekmeğin ortasını açıp salatasını koyalım (ben soğansız tercih ettim) ve tavuğu ekleyip servis edebiliriz.
- İsterseniz açık ekmekle de yapabilirsiniz açık ekmeğe birebir formda dürüm yapabilirsiniz. Yanında turşu, şalgam yahut ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.