
Tavuk Suyuna Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 3 bardak tavuk suyu
- 2 bardak ılık su
- 2 adet tavuk göğüs (tavuğun rastgele bir yeri olur)
- 1/2 (yarım) bardak tel şehriye
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 yemek kaşığı nane
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) bardak zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Suyuna Yoğurtlu Çorba Tanımı Yapılışı
- Hazırlanış tavuk suyu için tavuğu haşlıyoruz ve suyunu ayırıyoruz.
- Haşladığımız tavuğu küp küp doğruyoruz sarımsağı eziyoruz dereotunu ince ince doğruyoruz.
- Tanım: evvel tereyağını ve zeytinyağını tencereye ekleyip sarımsağı soteliyoruz.
- Üzerine tel şehriyeyi ekleyip birlikte karıştırmaya devam ediyoruz.
- Dereotu ve kuru naneyi de tıpkı tencerede orta ateşte daima olarak karıştırarak soteliyoruz.
- Sonra tavuk suyunu ekşiyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada terbiyesi için geniş bir kaba yoğurtların her ikisini, tuzu, yumurtayı ve unu ekliyoruz.
- Kaynayan çorbadan 2 kepçe terbiyeye ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Hiç topak kalmadığında terbiye ve çorbayı birleştiriyoruz.
- Bir taşım daha kaynatıyoruz ve servise hazır.
- Dilerseniz servis sırasında karabiber kullanabilirsiniz.