iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük boy soğan
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı tel şehriye
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı un
*1 orta boy domates
*6 su bardağı tavuk suyu
*2 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*1 tatlı kaşığı nane
*Tuz
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Siz de benim gibi şehriye çorbasında yumurta sevmiyorsanız bu tarif tam size göre Çok lezzetli bir çorba oldu emin olabilirsiniz
Öncelikle ince doğradığımız soğanı tereyağında biraz soteleyelim Ardından salçayı ekleyip karıştıralım Şehriye, un ve rendelediğimiz domatesi de ekleyip bir iki tur çevirelim Daha sonra tavuk suyunu, naneyi, limon suyunu ve tuzunu katıp kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım Çorbanızın kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz Ben yaklaşık 2 bardak su eklemesi yaptım Ve çorbamız hazır Afiyet olsun
*1 adet küçük boy soğan
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı tel şehriye
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı un
*1 orta boy domates
*6 su bardağı tavuk suyu
*2 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*1 tatlı kaşığı nane
*Tuz
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Siz de benim gibi şehriye çorbasında yumurta sevmiyorsanız bu tarif tam size göre Çok lezzetli bir çorba oldu emin olabilirsiniz
Öncelikle ince doğradığımız soğanı tereyağında biraz soteleyelim Ardından salçayı ekleyip karıştıralım Şehriye, un ve rendelediğimiz domatesi de ekleyip bir iki tur çevirelim Daha sonra tavuk suyunu, naneyi, limon suyunu ve tuzunu katıp kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım Çorbanızın kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz Ben yaklaşık 2 bardak su eklemesi yaptım Ve çorbamız hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.