Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Suyu Çorba (Şifa Çorbası)

Tavuk Suyu Çorba (Şifa Çorbası)
0
45

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Tavuk Suyu Çorba (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk butu ( güvendiğim kasaptan köy tavuğu kullanıyorum)
  • 2 litre su
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Tavuk Suyu Çorba (Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk butlarını 2 litre su da güzelce kaynatalım/haşlayalım. (ben iki saate yakın kaynatıyorum yeterlice pişsin tel tel olsun diye).
  2. Bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile rendelediğimiz havuçları kavuralım.
  3. İçine haşladığımız tavukları didip koyalım. Biraz birlikte kavuralım.
  4. Daha sonra üzerine haşladığımız tavuklardan kalan suyu ek edelim.
  5. Damak zevkimize uygun tuz atalım.
  6. Biraz su kaynayınca içine 1 çay bardağı şehriyeyi ek edelim.
  7. Kısık ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirelim.
  8. Koyu olursa üzerine sonradan sıcak su ek edebilirsiniz.
  9. Servis ederken limon suyu ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Tavuk Suyu Çorba (Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt