
Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 5 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket tavuk bulyon
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım yıkayalım ve orta ateşte kapağı kapalı halde suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince sıvı yağı dökelim soğanı yan yan doğrayalım sarımsakları doğrayalım ek edip 3dk kavuralım.
- Yan yan doğradığımız biber ve havucu ekleyelim kavuralım.
- Salçaları ekleyelim kavuralım.
- Domatesi küp küp doğrayalım, baharatları ekleyelim 3dk daha kavuralım.
- Bulyonu, tuzu ve 3 su bardağı kaynak su ek edip 10 dakika kaynamaya bırakalım.