teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk incik
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar çöp şiş
- 3 adet biber
- 2 adet domates
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak küp küp doğranmış tavukların üzerine yoğurt, salça, yağ ve baharatları ek edip, düzgünce karıştırın. Bir saat dolapta dinlenmeye bırakın.
- Çöp şişleri su dolu bir kabin içine ıslayın, on dakika kadar bekleyince sudan çıkartın (Çöp şişlerin yanmaması için bu süreci yapıyoruz)
- Dinlenen tavukları ortalarına dilimlenmiş domates ve biberle çöp şişe dizin. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha fazla tanım için ınstagram sayfama beklerim.