
Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo iri iri kuşbaşı doğranmış tavuk but ( göğüs etiylede güzel oluyor. hangisini tercih ederseniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe bağlı)
- Tuz
- 3 adet çarliston biber
- 1 domates (domates yerine kapya biberde kullanabilirsiniz. o da çok yakışıyor tavuğa)
- Çöp şiş
Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk, sıvı yağ, kekik, tuz, tavuk baharatı, kırmızı toz biber, ketçap ve pulbiberi güzelce karıştırın. Tavuğu en az 2 saat marine edin.
- Domates ve biberi tavuk büyüklüğünde kare kare doğrayın.
- Marine olan tavukları 1 şişe 5 adet tavuk gelecek şekilde 1 tavuk, 1 biber. 1 tavuk, 1 domates sırasıyla dizin.
- Dizdiğiniz şişleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında tahmini 30 dakika 200 derecede pişirin.
- Lavaşla yada pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.