
Tavuk Şiş Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 5 adet çeri domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz ,karabiber, pul biber, kekik
Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk etlerini marine etmek için yoğurdu, salçayı, yağı ,baharatları, sarımsağı uygun bi kaba koyup karıştıralım .
- Küp küp doğradığımız tavukları sosumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2- 3 saat kadar bekletiyoruz.
- Çöp şişlere sırayla tavuk ,domates, biber diziyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz .
- Üzerine aliminyum folyo ile kapatıp 190 derecede 20 dakika denetimli bi halde pişiriyoruz.
- Pişince üzerini açıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.